PLANTINFO

In het gebied van herkomst China, Formosa en Japan, is de bloeiende azalea 'het' symbool voor geluk. Ook bij ons kan de azalea geluk uitstralen, en, mits de correcte behandeling verschillende weken kleur en sfeer creëren in Uw omgeving. De oorspronkelijke azalea groeit als bodembedekker op lichte hellingen, onder bomen in de halfschaduw, en ‘vooral’ op waterdoorlaatbare grond. Het is van groot belang die informatie te gebruiken om Uw azalea te verzorgen, zodat U optimaal kan genieten van de bloei en de uitstraling ervan:

  • Plaats de azalea op een plaats met gematigde temperatuur van 15° tot 22°C.
  • Azalea’s verlangen een lichte standplaats, maar rechtstreeks zonlicht is te vermijden. Vermijd ook een plaats te dicht bij de radiator. Dan verdampt de plant teveel water en verwelken de bloemen snel.
  • De potkluit van de azalea moet steeds vochtig zijn. Dompel hem daarom met de pot onder in water gedurende een tiental minuten, maar laat hem nadien voldoende uitlekken. Uw azalea heeft nu terug enkele dagen reserve.
  • Geef nooit voedsel tijdens de bloei. Tijdens de groei kan de azalea veel voedsel gebruiken, maar een te hoge concentratie tijdens de bloei doet de bloemen rotten. Wilt U meer informatie kan U steeds vragen doorsturen via ‘Contact’.